Monday, September 12, 2011

Ca o bătaie de aripi : Genele


Genele noastre nu reprezintă doar nişte fire de păr care ne cresc la întâmplare, sunt darul cu care Mama-Natură ne-a înzestrat pentru a ne proteja ochii de praf şi alte corpuri străine. Şi pentru că folosim foarte mult ochii pentru a comunica,  genele ne ajută să adăugăm culoare şi înţeles privirilor prin fluturarea lor.

Ar fi infinit mai drăguţ şi infinit mai folositor dacă genele ar părea mai lungi, mai dese şi imaculate. Nu trebuie să ne naştem cu gene lungi şi groase pentru a avea o privire seducătoare. Până la urmă, care mai este rostul machiajului? :) Tot ce îţi trebuie este atingerea magică unui aplicator de mascara.

Mascara, sau rimmel-ul, ne transformă radical genele atâta timp cât este aplicată corect, în aşa fel încât pe gene nu rămân resturi din aplicator şi genele sunt separate una de alta. Pentru a evita astfel de neplăceri, se recomandă ca, la aplicarea care începe de la rădăcina genelor, să mişcăm în stânga şi în dreapta aplicatorul.
Ulterior, întindem restul de mascara spre vârfuri, cu ajutorul unui pieptene de gene. Sau, dacă nu doriţi să folosiţi un astfel de pieptene, luaţi un şerveţel şi şterge-ţi excesul de mascara de pe aplicator înainte de aplicarea pe gene.


Câteodată, un al doilea strat de mascara ajută la îngroşarea genelor. Atenţie însă: acesta trebuie aplicat înainte de uscarea primului strat, astfel riscaţi lipirea genelor şi vor fi prea încărcate. De asemenea, ondulatorul genelor se foloseşte ÎNAINTE de aplicarea rimmel-ului, NU după. Aceste ondulatoare sunt mai eficiente dacă sunt încălzite înainte de folosire. Aveţi grijă să nu le încălziţi prea tare, deoarece riscaţi să vă "cheliţi" ochii.

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons