Friday, September 09, 2011

Rujul roşu - cum, unde, când?

Am 20 de ani, şi ţin să vă spun că, până acum, nu am ieşit decât o singură dată din casă având buzele rujate în roşu aprins. Motivul? Nu am fost niciodata mulţumită de imaginea pe care o afişez atunci când decid să folosesc un astfel de accesoriu ( da, pentru mine, rujul e un accesoriu ). Părerea mea este că nu poţi ieşi pe stradă, înainte de ora 21, purtând culoarea asta pe chip. Rujul roşu nu este pentru oricine şi nu poate fi purtat cu orice. Îl foloseşti când te îmbraci fie în roşu, fie într-o non-culoare. În rest, nu devine decât o pată urâtă, care deranjează privirea şi provoacă dezgust.
Aplicarea lui poate fi una migăloasă, deoarece este nevoie de mare precizie pentru a arăta peeeerfect. Se începe prin folosirea unei creme hidratante care se aplica pe buze, pentru a pregăti aplicarea rujului şi pentru a evita crăparea buzelor. Apoi, folosiţi puţin fond de ten, pentru a avea o bază şi pentru ca nuanţa rujului să fie intactă. Se continuă cu aplicarea creionului de contur, bineînţeles că tot roşu, şi apoi se aplică rujul cu mare grijă. Se corectează orice greşeală cu demachiant sau cu un serveţel umed. Restul machiajului trebuie să fie foarte simplu, nu prea strident, să nu dăm în extrema cealaltă - puţină mascara, culori neutre, nude, şi un zâmbet cât se poate de larg.


Uite şi un tutorial să vă ajute pentru a obţine machiajul perfect pentru o seară mai specială !

Bretonul: Iubire cu năbădăi

De curând, mi s-a pus mie pata să-mi fac o schimbare de look. Şi ce alege orice domnişoară care se respectă, atunci când vine vorba de o schimbare, care să arate bine şi să se diferenţieze de restul? SĂ-ŞI FACĂ BRETON. Aşa că nu a durat mult şi în câteva zile eram pe scaunul de la coafor explicându-i coafezei cam cum aş vrea să arate podoaba mea capilară. Tunsul nu a durat decât 10 minute. Părul meu este de dimensiune medie, trece cu vreo 5 cm de umeri, e brunet, relativ drept şi uşor de întreţinut. L-am vrut puţin peste sprâncene, uşor filat, la spate, vârfurile la un nivel apropiat, în formă de V. Coafeza a nimerit tunsoarea, a ştiut să mă asculte şi mi-a îndeplinit dorința.
Consider că singurul impediment în a-ți face breton este părul ondulat sau creț, deoarece bretonul arată cel mai bine când stă drept, lucios, la fel ca şi restul părului. Placa este sfântă când vine vorba de întreținerea sa, aşa că, dacă vă decideţi să faceţi alegerea pe care am făcut-o şi eu, înarmaţivă cu balsam pentru păr deteriorat sau uscat ( eu folosesc balsamul de la Avon - Advance Techinques for dry or damaged hair - Pret 8,99 Lei ) , mască hidratantă, ser pentru vârfuri înspicate, şi eventual fixativ pentru zilele când doriti să vă lăsaţi fruntea să respire.
Voi posta şi câteva imagini , în cazul în care vă decideţi că aţi vrea o schimbare, şi vă recomand să o arătaţi hairstylistului, înainte de a-l lăsa să vă scape de câţiva centimetri sănătoşi de păr.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons